Tutireceptek.hu fejléc

Palócgulyás recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Pörköltmaradék (lehetőleg sertés, 2 adag)
20dkg Zöldbab(lehet sárgahüvelyű)
4 közepes krumpli
Kis pohár tejföl
Liszt
Babérlevél
Ételízesítő

Elkészítés:
Felforralom a pörköltöt, 2-3 babérlevél bele, ételízesítő.Ráöntöm az apróra vágott zöldbabot, felengedem vízzel.
Ha félig puha a bab, mehet hozzá a kockáravágott krumpli.
Mikor a krumpli teljesen megpuhult, lisztből, pici vízből, tejfölből habarást készítek, nyakonöntöm a levest, egyet rottyan és kész.
Kenyérrel fogyasztandó.

Tanácsok:
Sokan nem szeretik a zöldbabot, de ez a variáció azt is finommá varázsolja.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palócleves másként » Káposztás burgonyaleves » Savanyúkáposzta leves 2. » Májgombóc-húsgombóc
» Zöldséges pirított csirke » Húsleves Rolanita módra » Olcsó gyümölcsleves » Becsináltleves
» Citromos, tárkonyos raguleves » Hideg bableves » Galyasági apróhusos leves. » Cukkini lepény
» Burgonyaleves parasztosan » Frankó parázs gyógyleves » Jegeskávé » Palócleves 1


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.