Tutireceptek.hu fejléc

Paprikás krumpli pásztorosan, bográcsban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1-2 fej vöröshagyma, 1 kg burgonya, 1 kanál pirospaprika, 1 jó fakanálnyi disznózsír, 10-20 dkg házi füstölt kolbász, só, bors, 1-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint).

Elkészítés:
A sertészsírt a bográcsba helyezzük. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük, alá kevés vizet löttyintünk. Most hozzáadjuk fokhagymát - én jó sokkal szeretem - majd felöntjük vízzel. Ha forr hozzáadjuk a krumplit amit puhára főzünk benne. Az ételt közben ízlés szerint sózzuk, ha van borsozzuk is. A végén 2-3 percre a karikára vágott kolbászt adjuk hozzá. Ha kész a bográcsot levesszük a szolgafáról és kínáljuk.

Elkészítési idő: 80 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanykás krumplileves » Krumpli saláta másként » Krumpli "pizza" » Töltött krumplis fánk
» Fokhagymás krumplileves » Krumplis ropogós » Krumplifõzelék » Sörgulyás bográcsban
» Húsos krumplitekercs » Krumplis-tejfölös muffin » Gyors krumplis fánk » Krumplis lepény
» Rakott krumpli máshogy » Gulyásleves bográcsban » Krumplis dóka » Karfiolos krumplileves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.