| Paradicsomos cigánypecsenye recept receptHúsételek Hozzávalók: A páchoz: 10 gerezd fokhagyma só bors - fekete (őrölt) fűszerpaprika olívaolaj A húshoz: 900 g sertéstarja A raguhoz: olívaolaj 2 közepes fej hagyma - vörös 280 g sűrített paradicsom 6 gerezd fokhagyma rozmaring (friss, vagy szárított) só bors - fekete (őrölt) A díszítéshez: 8 szelet szalonna (füstölt) Elkészítés: Először a páclét készítjük el. A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük, befűszerezzük, olívaolajjal felöntjük, alaposan elkeverjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk. Ráecseteljük a húsokra a páclét és fél napot hagyjuk állni a húsokat a pácban. A ragu elkészítése következik. Ha a húsok eleget álltak a pácban, a vöröshagymát félbevágjuk, félkarikákra szeleteljük, a fokhagymát hozzápaszírozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot, kevés olívaolajon összepirítjuk közepes hőfokon. Mikor megpirult a hagyma, hozzáadjuk a paradicsompürét, összepirítjuk, felengedjük annyi vízzel, hogy híg tejföl állagú legyen - azaz ragu állagú. A korábban bepácolt hússzeleteket beletesszük a raguba és lefedve, kis lángon kb egy óra alatt készre pároljuk. Amíg a hús párolódik a raguban, addig a szalonnát felszeleteljük, kakastaréjra vágjuk és saját zsírjában megsütjük. A kész ételt hasábburgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |