Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos ragu recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
50 dkg friss paradicsom vagy hámozott konzerv paradicsom
10 dkg húsos szalonna
kb. 2 kanál olaj
1 vöröshagyma
1-2 duci fokhagymagerezd
só, bors, morzsolt bazsalikom

Elkészítés:
A paradicsomot leforrázom, majd lehúzom a héját, fölaprítom. Ha konzervet használok, az már meg van hámozva, csak fölaprítom.
A szalonnát kockákra vágom, olajon zsírjára pirítom, és szűrőkanállal kiszedem.
A visszamaradt zsiradékon megdinsztelem a hagymát, a végén belenyomom a fokhagymát is, majd hozzáadom a paradicsomot és egy kis morzsolt bazsalikomot.
Sűrűsödésig főzöm, végül sózom, borsozom és hozzáadom a szalonnapörcöt.

Kifőzött tésztára szoktam tenni ezt a ragut.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldparadicsomos zakuszka » Paradicsomos húspuding » Paradicsomos rakott tészta » Paradicsomos csirkemell
» Paradicsomos makaróni 2. » Paradicsomos tökfőzelék » Paradicsomos krumpli » Paradicsomos sült
» Paradicsomos csirkemáj » Paradicsomos makaróni » Paradicsomos káposzta » Paradicsomos Gombasaláta
» Paradicsomos pite » Paradicsomos bableves » Paradicsomos csirke » Paradicsomos gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.