Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos zöldbab recept

Kategória:


Hozzávalók:
- fél kg zöldbab (én sárgából szoktam)
- 1 nagy paradicsompüré konzerv
- 1 tk étkezési keményítő
- olaszos fűszerkeverék (v. ízlés szerint fűszerek, bazsalikom, oregánó, bors, fokhagymasó)
- ételízesítő
- kevés folyékony édesítő (el is maradhat)

Elkészítés:
A zöldbabot kevés ételízesítős vízzel kb. 10-12 perc alatt puhára főzöm. (ha túl sok lesz a leve, akkor én le szoktam önteni belőle). Közben az étkezési keményítőt elkeverem egy kevés vízzel (néha tejszínnel szoktam), és a paradicsompürét beízesítem a fűszerekkel, kevés folyékony édesítővel. Ráöntöm a paradicsomos kutyulékot a babra, kicsit kevergetem, majd hozzáöntöm az étkezési keményítőt. Én a végén még megszórom egy kis extra bazsalikommal, oregánóval. :)

Tanácsok:
Sovány sajttal, tejföllel tálalom. Szerintem nagyon jó vacsorára.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: rose78


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbab másképpen » Török zöldbab » Bolgár zöldbabos csirke » Tofus rakott zöldbab
» Zöldbabgulyás » Szalonnás göngyölt zöldbab » Tejfölös zöldbab leves » Paradicsomos rakott tészta
» Magyaros zöldbab főzelék » Rakott zöldbab 2. » Diós zöldbabsaláta » Zöldbab paprikás
» Rakott zöldbabom » Betyár zöldbableves » Zöld paradicsomos lekvár » Zöldbabos tonhalsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.