Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
70 dkg paradicsom
1 kisebb vöröshagyma
fél csokor petrezselyem
3 dl víz
2 csapott evőkanál porcukor
1 evőkanál 10%-os csemege ételecet
fél mokkáskanál só

Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd zöld szárukat kiskéssel kivágjuk. Ezután a szemeket kb. 3 mm vastagon fölszeleteljük.
A megtisztított vöröshagymát és a megmosott, lecsöpögtetett petrezselymet finomra vágjuk.
A hideg vízben a porcukrot, az ecetet meg a sót addig kevergetjük, amíg teljesen föloldódnak benne.
A hagymát meg a petrezselymet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a paradicsomot is.
A hagymát meg

Tanácsok:
A salátalevet ecet helyett 2 evőkanálnyi citromlével is ízesíthetjük, így íze kellemesebb lesz.

Egy adag: 102 kcal

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: szami76


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös paradicsomsaláta » Nyári paradicsomsaláta » Paradicsomsaláta 2. » Hagymás paradicsomsaláta
» Tonhalas paradicsomsaláta » Juhtúrós paradicsomsaláta » Rokfortos paradicsomsaláta » Céklás-diós saláta
» Gombás kínaikel saláta » Burgonyasaláta kukoricával » Nemcsak sárgarépa saláta » Hamis majonéz másként
» Babos tésztasaláta » Halsaláta Maja módon » Gombamártás tejszínnel » Póréhagymás babsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.