| Parajjal töltött palacsinta receptZöldséges ételek Hozzávalók: 80 dkg friss paraj, 15 dkg bacon szerecsendió só tbors 1,5 dl tejszín, 15 dkg reszelt sajt. palacsintához liszt tej szódavíz tojás olaj só csipet cukor Elkészítés: A megtisztított, megmosott friss parajt sós vízben megpároljuk, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, szükség szerint kissé kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb vizet tartalmazzon, majd összevágjuk vagy áttörjük. A kockára vágott húsos bacont kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a parajt és jól átforrósítjuk. Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük, hozzákeverjük a tejszínt, és simára, krémszerűvé keverjük. A szokásos módon sós palacsintákat sütünk, megtöltjük a tejszínes parajjal, összegöngyöljük, és vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. Megszórjuk reszelt sajttal és a sütőbe téve 4-5 percig sütjük., A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |