Tutireceptek.hu fejléc

Párizsi csirkemellből recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
80 dkg darált csirkehús
5 dkg kenyér (szénhidrát csökkentett, vagy teljes kiőrlésű lisztből)
1 dl tej
1 teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
petrezselyem
só, bors
5 evőkanál olaj

Elkészítés:
A húst, a tojásokkal, fűszerekkel együtt egy tálba tesszük. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. Öntünk hozzá 5-6 evőkanál olajat és robotgéppel összedolgozzuk. Miután pépesre kevertük, fűszerezzük, beletesszük a petrezselymet is. Alufóliát terítünk az asztalra és ráhalmozzuk a masszát. Szorosan feltekerjük, csomagoljuk be duplán, mert a fóliában fogjuk főzni. Nagyobb edénybe tesszük és felöntjük hideg vízzel. Forrástól számítva félórán át főzzük. Tálcára tesszük és hagyjuk kihűlni, hidegen csomagoljuk ki és szeleteljük.

Tanácsok:
Más húsból is készíthetjük, az eljárás ugyanez. Ízlés szerint fűszerezhetjük, tehetünk bele gombát, paprikát, hogy olyan legyen, mint a bolti töltött párizsi. Mielőtt fóliába csomagolnánk a masszát, akkor keverjük bele a zöldségeket és úgy tekerjük fel.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Majonézes párizsisaláta » Padlizsán párizsiasan » Párizsis csiga » Párizsi szelet
» Göngyölt párizsi » Pikáns párizsi saláta » Párizsi fincsi kosár » Gyros tál csirkemellből
» Párizsi kosárkák tojással » Párizsi burgonyasaláta » Csirkemellből pörkölt » Párizsi süveg
» Paradicsomos párizsikockák » Tojással rakott párizsi » Párizsi Atkinshez » Káposztával rakott párizsi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.