Tutireceptek.hu fejléc

Párizsi kosárkák tojással recept

Kategória:
 Húsételek
 Tojásételek

Hozzávalók:
- egy rúd párizsi (étvágytól és a család létszámától függően)
- tojás
- zsír vagy olaj a sütéshez
- fűszerek

Elkészítés:
A párizsit ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk, vigyázzunk rá, hogy a bőre (a csomagolás) épen maradjon. Minden párizsi szeletre egy tojást számítunk.
Forró zsírban a párizsi szeleteket kisütjük, a fólia miatt a szeletkék kosár formájúra fognak felpöndörödni.

A zsírt/olajat tűzálló edénybe, tepsibe öntjük (amelyben a felvágottféle kisült), egyenként elhelyezzük benne a kosárkákat.
A tojások fehérjét habbá verjük, megsózzuk, borssal meghintjük, egyenlő adagokat halmozunk a párizsinkra, majd beletesszük a tojássárgáját, s a sütőben kisütjük.

Tanácsok:
Kissé macerásnak tűnhet, tehát nem ideális elkezdeni esős időben, fizetésemelés ügyében főnökkel tett sikertelen tárgyalás esetén, ha a csemeténk fogzik, a párunk romantikus párnacsatára készül, és ne álljon mögöttünk a mindent jobban tudó anyuka vagy anyós. Viszont az íze mindent megér, és látványnak se utolsó.:).

Készíthesz mellé burgonyapürét köretként, hogy még inkább kihozza az ízvilágát.
Bátran kísérletezhetsz füstölt párizsival is a pikantéria kedvéért!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: xxLady


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párizsi bomba » Diós/ kókuszos kosárkák » Ananász saláta tojással » Sütőtöksaláta tojással
» Káposztával rakott párizsi » Párizsi burgonyasaláta » Currys tojássaláta » Almás sajtos tojássaláta
» Gombás párizsi » Sült gomba tojással » Brokkoli fasírt párizsival » Tavaszi tojássaláta
» Pudingkosárkák » Sóskaleves főtt tojással » Rántott párizsi » Tojással rakott párizsi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.