Tutireceptek.hu fejléc

Párizsi süveg recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

12 dkg liszt
8 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 tojássárgája
4-5 dkg darált dió

A krémhez:

15 dkg cukor
0,75 dl víz
22,5 dkg vaj
7,5 dkg holland kakaópor

A bevonáshoz:

20 dkg étcsokoládé
dió apróra vágva

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral fedett tepsiben világosra sütjük (kb. 10-12 perc), majd hagyjuk kihűlni (40 db lett belőle).

A krémhez a cukrot a vízzel felforraljuk. Ha a cukor elolvad, hozzáadunk 5 dkg vajat és a kakaóport, majd ezzel együtt még 1 percig főzzük. Kevergetve teljesen kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a maradék vajat, és géppel kihabosítjuk.

Nyomózsákba töltjük a krémet, és a linzerkorongokra kis kúpokat formálunk belőle. Hűtőbe tesszük dermedni, majd ha megdermedt, megmártjuk a gőz felett megolvasztott csokoládéban.

A csokoládé dermedése előtt megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy pisztáciával.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párizsi burgonyasaláta » Párizsis rizssaláta » Párizsi szelet » Lilahagymás párizsi saláta
» Párizsi bomba » Párizsi kosár » Párizsi bundáskenyér » Rántott párizsi
» Párizsi kosárkák tojással » Párizsi kávé » Brokkoli fasírt párizsival » Párizsi könnyű szelet
» Párizsis melegszendvics » Párizsi kosárkák » Padlizsán párizsiasan » Zőldborsós párizsiszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.