Tutireceptek.hu fejléc

Párolt káposzta fokhagymás tarjával update 1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
a káposztához:
1 fej káposzta
2-3 evőkanál olívaolaj
2 csapott teáskanál tengeri só
2 csapott teáskanál ételízesítő
1 csapott teáskanál bors
2 evőkanál ecet
édesítőszer

a tarjához:
8-10 szelet tarja
1-2 evőkanál tengeri só
1 evőkanál bors
1-2 evőkanál curry
2 egész fej fokhagyma
2,5dl olívaolaj

Elkészítés:
A káposztát kettéhasítjuk, aztán vékony csíkokra vágjuk fel. Forró olajon megdinszteljük, közben apránként megsózzuk, ettől meghatódik és némi levet enged. A hatást fokozandó némi borssal, ételízesítővel fedő alatt pároljuk, közben, ha szükséges, pici vizet adunk hozzá. Amikor a káposzta megpuhult, az ecetet és az édesítőszert keverjük hozzá, végül pár percig összefőzzük.

A hentesnél szépen kiválasztott hússzeleteket megmossuk, megszárítjuk, mindkét oldalát kissé megklopfoljuk, széleit fél-fél centire bevagdaljuk. A fokhagymát tisztítás után fokhagymanyomón áttörjük, aztán kb. 1 teáskanálnyi olívaolajjal kis tálkában összekeverjük. A hússzeletek mindkét oldalát sóval, borssal, curryvel alaposan befűszerezzük, majd a fokhagymamasszával bekenjük. Forró olajban sütjük meg a hús mindkét oldalát, fedő alatt.

Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriatartalom: 240 kcal

A receptet beküldte: Jaffa87


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás juhtúrós nokedli » Párolt zellerkrém » Almás káposzta saláta » Káposztaleves másként
» Fokhagymás, sajtos cukkini » Rakott káposzta Update1 » Update 1 Zabos palacsinta » Virslis lecsó (update 1)
» Káposztás lepény » Túrórudi torta Update 1 » Káposztabundás hús » Savanyúkáposztás hús
» Tejben párolt hal » Töltött padlizsán update 1 » Kelkáposzta leves » Rakott édes-káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.