Tutireceptek.hu fejléc

Párolt káposzta gombával recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
400 g fejes káposzta,
400 g savanyú káposzta,
300 g friss gomba,
1 db hagyma,
1 db sárgarépa,
3 evőkanál sűrített paradicsom,
2 evőkanál olaj,
só,
őrölt fekete bors,
zöld petrezselyem ízlés szerint.

Elkészítés:
Szeleteljük fel a fejes és a savanyú káposztát, a hagymát vágjuk apróra. A répát reszeljük le a nagy lyukú reszelőn, mossuk meg a gombát és szeleteljük fel. Forrósítsuk meg az olajat, pirítsuk meg a répát és a hagymát. Adjuk hozzá a gombát és sózzuk meg, amikor a gomba levet ereszt akkor pároljuk pár percig, de ne főzzük. Adjuk hozzá a savanyú káposztát és főzzük 5 percig. Ezután adjuk hozzá a fejes káposztát is és ismét főzzük 5 percet. Kavarjuk hozzá a sűrített paradicsomot és az apróra vágott zöldpetrezselymet, fűszerezzük a káposztát sóval, borssal. Öntsünk rá egy fél pohár vizet, fedjük le és pároljuk 20-25 percet, ameddig megpuhul a káposzta.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás burgonyaleves » Sertésmáj gombával » Kelkáposztakrémleves light » Tavaszi párolt csirkemell
» Alföldi toroskáposzta 1. » Rakott kelkáposzta másképp » Káposztás béles » Gombás rakott káposzta
» Gombával töltött cékla » Aludttejes tökkáposzta » Hurkás kelkáposzta » Tejfölös párolt hagyma
» Kelkáposzta leves » Rántott töltöttkáposzta » Káposztás csiga » Rakott káposzta juhsajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.