| Párolt kelbimbó receptKöretek Hozzávalók: 70 dkg kelbimbó 5 dkg vaj 1-2 gerezd fokhagyma(esetleg babérlevél, gyömbér) ízlés szerint só, vegeta, bors víz a pároláshoz Elkészítés: A vajat olvasszunk fel, és a kelbimbót hozzáadva néhány percig dinszteljük. Utána öntsünk rá 1 dl vizet, és takaréklángon, fedõ alatt pároljuk kb. 25 percig, amíg megpuhul. Ha nem elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és fõzzük tovább. Az intenzívebb ízeket kedvelõk tehetnek bele 1–2 gerezd fokhagymát, illetve 1 babérlevelet vagy egy kis darab gyömbért is. Végül izesitsük meg a sóval, borssal, ételízesítővel és fedõ nélkül süssük le zsírjára. Melegen, köretként tálaljuk. Tanácsok: Tartármártással vagy reszelt sajttal simára kevert tejföllel leöntve önálló ételként is fogyasztható. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Rhea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |