Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Párolt kelbimbó recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
70 dkg kelbimbó
5 dkg vaj
1-2 gerezd fokhagyma(esetleg babérlevél, gyömbér)
ízlés szerint só, vegeta, bors
víz a pároláshoz

Elkészítés:
A vajat olvasszunk fel, és a kelbimbót hozzáadva néhány percig dinszteljük. Utána öntsünk rá 1 dl vizet, és takaréklángon, fedõ alatt pároljuk kb. 25 percig, amíg megpuhul. Ha nem elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és fõzzük tovább. Az intenzívebb ízeket kedvelõk tehetnek bele 1–2 gerezd fokhagymát, illetve 1 babérlevelet vagy egy kis darab gyömbért is. Végül izesitsük meg a sóval, borssal, ételízesítővel és fedõ nélkül süssük le zsírjára. Melegen, köretként tálaljuk.

Tanácsok:
Tartármártással vagy reszelt sajttal simára kevert tejföllel leöntve önálló ételként is fogyasztható.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Rhea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt mángold » Sonkás-sajtos kelbimbó » Kelbimbó vajjal » Kelbimbós szalonna
» Párolt rák » Finom sajtos kelbimbó » Párolt füge » Tavaszi párolt csirkemell
» Fincsi kelbimbóleves » Update 1 Párolt alma » Párolt savanyúkáposzta. » Sertésszelet kelbimbóval
» Pároltkáposzta máskép » Sonkás kelbimbó » Párolt csirkemell » Párolt zőldség



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.