Tutireceptek.hu fejléc

Párolt tőkehal spenótágyon recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
- diónyi gyömbér
- 2 piros chili
- 300 g spenót
- 600 g tőkehalfilé
- 1 nagy darab citromhéj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek. szójaszósz
- 3 ek. olaj
- 1 ek. barna cukor
- 4 ek. citromlé
- só
- bors

Elkészítés:
Citromhéjat felcsíkozzuk, gyömbér és a fokhagyma felét felszeleteljük, másik felét áttörjük, cilit magtalanul felcsíkozzuk.

Sójaszószt 4 ek. vízzel, 2 ek. olajjal, a cukorral, a citrom levével, sóval és borssal elkeverjük. Beleadjuk az áttört fokhagymát és gyömbért.

Spenótot megmossuk.
Fél liter vizet, citromhéj csíkokkal egy wokban felforraljuk, majd beedobjuk a gyömbér- és fokhagymaszeleteket.

Párolóbetét kikenünk 1 ek. olajjal és kibéleljük spenótlevelekkel.
A halfilé szeleteket 2-3 részre vágjuk, elterítjük a spenóton, 3 ek. citromlével megcsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk.
Rátesszük a chilicsíkokat, 5 percig pároljuk.

A wokban készített mártással leöntve tálaljuk.

Tanácsok:
4 főre szól a recept.

Kalóriatartalom: 190 kcal
Szénhidráttartalom: 5 gramm
Zsírtartalom: 6 gramm

A receptet beküldte: Venes


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt ördöghal » Párolt káposzta Update1 » Párolt zöldségsaláta » Párolt vadkacsa
» Párolt csirkemell » Joghurtos párolt csirke » Párolt savanyúkáposzta. » Tejben párolt hal
» Tőkehalfilé sajttal » Update 1 Tőkehalmáj-saláta » Mustban párolt rostélyos » Párolt káposzta gombával
» Párolt gomba » Tejfölben párolt hagyma » Rozspelyhes párolt paprika » Párolt zellerkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.