Tutireceptek.hu fejléc

Párolt vörös káposzta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
75 dkg vörös káposzta, 4 evõkanál olaj, ízlés szerint ecet, cukor, só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
A megtisztított vörös káposztát vagy lereszeljük, vagy nagyon vékony csíkokra felvágjuk és megsózzuk. Jól átkeverve állni hagyjuk fél órán keresztül. Ezután lábosba átöntjük, rácsorgatjuk az olajat és fél deci vízet, majd fedõ alatt puhára pároljuk. Ezután 1-2 evõkanál kristálycukorral meghintjük és megpirítjuk. Ecettel és törött borssal ízesítjük. Bármilyen hús körete lehet, de sült kolbásszal vagy fõtt virslivel is tálalható.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás liba. » Kelkáposzta krémleves » Káposztás rúd » Gombás-vörösboros gulyás
» Káposztás pogácsa-finom » Sanvanyúkáposzta-saláta » Kelkáposztás csirkemell » Párolt rizs zöldségekkel
» Káposztás böllértokány » Párolt kelbimbó » Savanyú káposzta leves » Savanyú káposzta lencsével
» Káposztás kocka, cvekedli » Hurkás kelkáposzta » Párolt vadkacsa » Párolt füge


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.