Tutireceptek.hu fejléc

Pasifogó pörkölt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
30 dkg marhahus,
30 dkg sertéscomb,
egy kisebb füstölt csülök,
3 nagyobb fej hagyma,
1 kg burgonya,
3-5 dl vörösbor,
zsír (vagy olaj),
só, bors, pirospaprika, köménymag, petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csülköt félig főzzük meg vízben és hagyjuk kihűlni. Húsát aprítsuk fel és a kockákra vágott marhahússal együtt pároljuk meg paprikás, hagymás zsírban. Adjunk hozzá kevés vizet. Ha félig már puha, rakjuk bele a sertéshúst, köménymagot és sózzuk ízlés szerint.Mikor a húsok szinte teljesen puhára főttek, tegyük bele a felkockázott burgonyát. A végén felöntjük borral, felforraljuk es megszorjuk petrezselyemzöldel.

Tanácsok:
Puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fácánpörkölt » Sertés láb és fül pörkölt. » Csopaki pincepörkölt » Zöldbabos pulykapörkölt
» Tökpörkölt » Körömpörkölt... » Zöldborsó pörkölt » Betyárpörkölt
» Lencsepörkölt tarhonyával » Laskagomba pörkölt » Karfiolpörkölt 2. » Marhapörkölt
» Karfiolpörkölt tojással » Vörösboros csülökpörkölt » Alföldi zúzapörkölt » Tejfölös zöldbab pörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.