| Pasifogó pörkölt receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg marhahus, 30 dkg sertéscomb, egy kisebb füstölt csülök, 3 nagyobb fej hagyma, 1 kg burgonya, 3-5 dl vörösbor, zsír (vagy olaj), só, bors, pirospaprika, köménymag, petrezselyemzöld Elkészítés: A csülköt félig főzzük meg vízben és hagyjuk kihűlni. Húsát aprítsuk fel és a kockákra vágott marhahússal együtt pároljuk meg paprikás, hagymás zsírban. Adjunk hozzá kevés vizet. Ha félig már puha, rakjuk bele a sertéshúst, köménymagot és sózzuk ízlés szerint.Mikor a húsok szinte teljesen puhára főttek, tegyük bele a felkockázott burgonyát. A végén felöntjük borral, felforraljuk es megszorjuk petrezselyemzöldel. Tanácsok: Puha kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |