Tutireceptek.hu fejléc

Pasztíció (görög) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
egy csomag (1/2kg-os) makaróni tészta
egy fej hagyma
1kg darált hús
só, bors, piros paprika
fahéj (kb. egy kávéskanálnyi)
4dl parilé
apróra vágott petrezselyem
besamelhez:
2 nagy kanál margarin
10 púpos kanál liszt
pici só (én teszek bele pici cukrot is)
1 1/2 - 2 l tej
1 tojás

Elkészítés:
Kifőzöm a tésztát, és nagyjából egyenletesen eloszlatva nagyobb tepsibe teszem.

Apróra vágom a hagymát, olajon lepuhítom, leveszem a tűzről, hozzáadom a darálthúst, visszateszem a tűzre, és folyton kevergetve hagyom kicsit kifehéredni a húst. Ismét levéve a tűzről: só, bors, p.paprika, fahéj majd felöntöm vízzel, és majdnem puhára főzöm. Mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáöntöm a parilét, hagyom kicsit elfőni, összesűrűsödni, leveszem a tűzről, és nyakon öntöm vele a tepsibe tett tésztámat (eloszlatom rajta).

Elkészítem a besamelt, amit az egésznek a tetejére öntök (ezt is szépen eloszlatom rajta), majd sütőben, kb. 180 fokon addig sütöm, míg a besamel egy kicsit megpirul.

Tanácsok:
Én ahogy kiveszem a sütőből, rögtön kockákra vágom, hagyom a tepsiben 1 órácskát hülni, hogy amikor tálalom, a kockák szépen egyben maradjanak.

Nem fogyókúrás, de nagyon finom görög étel.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: sok kcal

A receptet beküldte: angica0901


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög saláta másképp » Rántotta görögösen » Görög spenót torta » Görögdinnyés csoda
» Görög húsgombócok » Görög saláta (Horiatiki) » Görögdinnyés limonádé » Görög Csirke
» Görögdinnyekehely » Görögdinnyés jégkása » Gemiszta (görög) » Gigantesz (görög)
» Görög rakott burgonya » Görög saláta » Görög tepsis hús » Görög lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.