Tutireceptek.hu fejléc

Pehelykönnyü forgácsfánk recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1/2 kgr liszt
1 tojás
csipetnyi só
fél cs sütőpor
1 vaniliás cukor
reszelt citrom vagy narancshéj
porcukor izlés szerint
kevés tejföl vagy tej
olaj a sütéshez
zsiradék nem kell bele

Elkészítés:
összegyurjuk ,kisodorjuk kb fél centi vastagra,derejemetélővel vagy késsel tenyérnyi darabokra vagdaljuk és a közepét két helyen bevágjuk,egy kis pihenés után picit megnyujtjuk és az olajban kisütjük.vaniliás porcukorral meghintjük,hólyagos és könnyü,gusztusos és finom lesz,savanykás lekvárral vagy főzött csokipudinggal tálaljuk.Gyorsan elkészül.


A receptet beküldte: yrisz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pehelykönnyű túrós » Pehelykönnyü turos pite » Forgácsfánk » Pehelykönnyű kuglóf U1
» Pehelykönnyű túróspite » Tonhalas tésztasaláta 2 » Mákos guba.. » Baconos-tészta
» Citromos-ricottás tészta » Krémsajtos csirke pennével » Sajtos tesztasalata » Hagymás-burgonyás csipetke
» Baconnal töltött lángos » Túrós rétes (sós) » Leveles-sonkás finomság » Igazi piaci lángos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.