Tutireceptek.hu fejléc

Pékperec recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő,
2 dl tej,
1 tojás,
olaj, só, köménymag, reszelt sajt, mák

Elkészítés:
A lisztet a langyos tejben felfuttatott élesztővel, sóval kemény tésztává gyúrjuk, jól eldolgozzuk, kis cipókat formálunk és kelni hagyjuk, majd pereceket formálunk belőle.
Széles lábasban vizet forralunk, s annyi perecet teszünk bele, amennyi kényelmesen elfér.
Ha a perecek feljönnek a víz tetejére, szitára tesszük szikkadni, olajjal kikent (vagy sütőpapíros) tepsibe helyezzük, tojással megkenjük a tetejüket (a tojásba kevés sót teszünk), majd köménymagot, mákot, sajtot, esetleg sós keveréket kenünk rá és gyors tűzön megsütjük.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásmentes tepertős pogácsa » Töltött lángos » Kelt ostoros réteskalács » Fahéjas fonott kalács
» Ropogós croissant » Cserépben sült kenyér » Cserepes kenyér » Kürtős kalács házilag
» Trencséni kenyér, 750 g » Tükörtojás pirítóson » Kukoricadaras kenyer » Paraszt lángos Erzsi módra
» Felhőlángos » Körmi kenyér (kenyér sütőben) » Fahéjas tekercs mázzal » Vörösáfonyás péksütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.