Tutireceptek.hu fejléc

Perec, ami hetekig eláll recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt--bármilyen)
25 dkg ráma
csipet só (a sajt sósságától függ)
2 egész tojás
2dl tejföl
1 tasak szalakáli

Elkészítés:
Mindent egy nagy tálba teszünk, összegyúrjuk, 1órát pihentetjük. Kinyújtjuk. Perec szaggatóval kiszaggatjuk. Forró sütőbe teszzük. Kb 175fokra

Tanácsok:
Nem kell ki vajazni a gáztepsit, mert nem tapad le a tészta, mivel tartalmaz elég zsiradékot.
Ha megsült tálba helyezem, kihűlés után nejlont húzok rá h ne száradjon meg. Nagyon sokáig elmarad, akár előre is elkészíthető ez a vendégváró perec.


Olyan recepteket osztok meg Veletek, amit rendszeresen Én is elkészítek!!!


A receptet beküldte: Cs.Anita


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sós perec » Sajtos-sós perec » Edit sajtos perece » Sokáig elálló sajtos rúd
» Mandulás perec » Ánizsperec » Legényfogó sajtos perec » Zsíros perec
» Főtt perec » Perecem » Fahéjas perecek » Sörperec
» Édes perecek » Perec. » Csokis perec » Sajtos perec


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.