Tutireceptek.hu fejléc

Perecem recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 kg sima liszt
1 kg rétes liszt
6 kis pohár tejföl /vagy ennek megfelelően nagy tejföl/
10 dkg élesztő
1/2 kg zsír
1/2 cs. margarin
2,5 evőkanál só

Elkészítés:
A sót kevés tejfölben föloldani, az élesztőt szintén tejfölben kikavarni.
Az összes hozzávalóból tésztát gyúrok, ha esetleg nem áll össze, még teszek hozzá tejfölt vagy pici tejet.
Vékonyra kinyújtom, perec formával kiszaggatom.
Sütés előtt felvert egész tojással megkenem a perecek tetejét.


A kieső darabkákat nem szoktam újra gyúrni, így sütöm kis mini-pogácsáknak.

Igazán finom, ropogós csak akkor lesz, ha zsírral készül!

Tanácsok:
Fotó megtekinthető a "sütéseim-főzéseim sk." naplóm 30. bejegyzésében.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás gombóc » Apró sajtos kifli » Ropogós sajtos tallér » Burgonyás gombás tekercs
» Lilahagymás-borsikás pogácsa » Algíri krumpli » Almakrém joghurttal » Sonkás keltekercs
» Sokmagvas-sajtos sós rudak » Rokfortos pogácsa » Erős Pistás sajtos rúd » Sajtos őrölt köményes sós rúd
» Mentás-joghurtos nassolnivaló » Sonkás - sajtos tekercs » Spanyol pite » Rétegelt sajt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.