Tutireceptek.hu fejléc

Perzsa joghurtleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:

6 dl joghurt,
2 evõkanál tejföl,
2 dl víz,
4 kicsi uborka,
1 evõkanál finomra vágott kapor,
5 dkg lehéjazott, fehér mandula,
5 dkg mazsola,
1 csapott teáskanál só.

Elkészítés:
Két uborkát meghámozunk és kisebb darabokra vágjuk. Turmixgép poharába tesszük a fele elforgácsolt mandulával, a sóval, a tejföllel és egy deci vízzel. Sûrû, pépes masszává keverjük, ezután pedig felöntjük a joghurttal és a maradék vízzel, valamint beleszórjuk a kaprot is. Az egészet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát. Lefedve betesszük a hûtõszekrénybe és egy napig hûtjük. Másnap leveses csészékben elosztjuk a maradék héjas, megmosott és kis kockákra vágott uborkát, végül ráöntjük a jégbe hûtött levest, amit elõzõleg jól felkevertünk.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Török joghurtleves » Hideg joghurtleves » Perzsa uborkasaláta » Sáfrányos hagymaleves
» Jókai bableves » Szárnyasgaluska leves » Rozsos karottaleves » Tárkonyos pulykaragu-leves
» Tejszínes csirkeragu leves » Diétás leves » Legényfogó leves » Fokhagymakrémleves
» Sajtos búzagaluska leves » Halloween-napi tökleves » Frankfurti leves » Kapros zúzaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.