Tutireceptek.hu fejléc

Petrezselymes babsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 fej lilahagyma
10 deka főtt, füstölt sonka vagy tarja
1 gerezd fokhagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 evőkanál olívaolaj
1 doboz 40 dekás vörösbab konzerv
1 nagy csokor petrezselyem
só, frissen őrölt bors
1 evőkanál vörösbor ecet

Az öntethez:
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál vörösbor ecet
4 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A lilahagymát vékonyra karikázom, a sonkát falatnyi kockákra vágom, a fokhagymát pépesre zúzom, a kicsumázott paprikát fél centis csíkokra szeletelem, a petrezselymet apróra vágom.
Egy serpenyőben közepesen erős tűzön megmelegítem az olívaolajat, majd kevergetve puhára párolom benne a lilahagyma karikákat. Hozzájuk teszem a fokhagymapépet, a paprikacsíkokat, és kb. 10 percig párolom őket. (Nem szabad erős lángon, mert akkor a paprikacsíkok nem megpuhulnak, hanem leégnek.)
Az öntethez egy kis tálkában összekeverem a mustárt a vörösborecettel és az olívaolajjal.
A puha, hagymás paprikához hozzákeverem a sonkafalatokat, a lecsöpögtetett és hideg vízzel átöblített babszemeket és a mustáros-ecetes olajat. 5 percen át kevergetve összemelegítem a hozzávalókat, majd lehúzom az edényt a tűzről.
Tálalás előtt a babsalátát megsózom, megborsozom, hozzákeverek egy kis vörösbor ecetet, végül rászórom az apróra vágott petrezselymet.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes karfiolpüré » Paradicsomos babsaláta » Petrezselymes spagetti » Hagymás zöldbabsaláta
» Diós zöldbabsaláta » Petrezselymes hagyma » Tejszínes zöldbabsaláta » Petrezselymes cukkini
» Petrezselymes fejessaláta » Zöldbabsaláta virslivel » Babsaláta Á la .... » Petrezselymes tojásfasírt
» Hagymás ecetes babsaláta » Spanyol zöldbabsaláta » Kukoricás babsaláta » Virslis zöldbabsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.