Tutireceptek.hu fejléc

Petrezselymes krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 tojás
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 csomó petrezselyemzöld


Elkészítés:
A meghámozott, kockákra vágott burgonyát 1,5 liter sós vízben feltesszük főni.
Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, a felaprított petrezselymet és lefedve kis lángon puhára főzzük és botmixerrel pépesítjük.
Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, kevés hideg vízzel felengedve a levest besűrítjük vele.
Ha túl sűrű, akkor még tegyünk hozzá kevés vizet és forraljunk rajta egyet.
Végül a tejfölben simára kevert tojásokkal gazdagítjuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pórékrémleves » Hagymakrémleves » Cukkini krémleves » Sajtkrémleves cipóban
» Alma-krémleves » Kagylókrémleves » Kukorica-krémleves (vegan) » Petrezselymes újburgonya
» Finom krémleves sütőtökből » Petrezselymes sertésszelet » Kapros tökkrémleves » Gyors fokhagymakrémleves
» Gesztenyekrémleves » Zöldséges gombakrémleves » Vöröslencse krémleves » Fokhagymás sajtkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.