Tutireceptek.hu fejléc

Petrezselymes tojásfasírt recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
10 db tojás (9+1 nyersen a végén)
4 db zsemle
1 kis db vöröshagyma
1 csokor petrezselyem (minél több, annál jobb)
3 gerezd fokhagyma
1 bögre zsemlemorzsa (hempergetéshez és esetlg a masszába)
só ízlés szerint

Elkészítés:
A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe (én tejbe szoktam).
A hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Kevés olajon megdinszteljük meg, majd a felvert 9 tojást (ha nagy tojásaink vannak elegendő 8 is) öntsük rá, és kemény rántottát süssünk belőle. Már a rántottát is sózzuk meg kicsit.
Amikor elkészül a hagymás rántotta, krumplinyomóval törjük össze.
Alaposan csavarjuk kis a zsemléket, és keverjük a tojáshoz a többi hozzávalóval együtt: egy nyers tojás, fokhagyma, aprított petrezselyem, só, bors. Alaposan dolgozzuk össze, formázunk belőle gombócokat, amiket lapítsunk el kicsit és forgassuk zsemlemorzsába. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát, de inkább legyen lágyabb, mint kemény.
Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes babsaláta » Petrezselymes fejessaláta » Petrezselymes hamis fasírt » Tojásfasírt Emyke módjára
» Gombás tojásfasírt » Petrezselymes tócsni » Petrezselymes csirke » Petrezselymes cukkini
» Petrezselymes sertésszelet » Tojásfasírt* » Petrezselymes hagyma » Petrezselymes újburgonya
» Petrezselymes krémleves » Petrezselymes spagetti » Petrezselymes karfiolpüré » Petrezselymes csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.