Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pezsgős pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db bébipulyka (kb. 4kg-os),
2 db hagyma,
2 db sárgarépa,
1 db zeller,
20 dkg baconszalonna,
1 csokor petrezselyem,
kapor,
zsálya,
2 dl húslé (leveskockából),
4 dl pezsgő,
só.

Elkészítés:
A konyhakész pulykát sózzuk be kívül-belül, tekerjük be a szalonnaszeletekkel, amit hústűvel rögzítsünk.
A megmosott felkockázott zöldségeket tegyük egy nagy tűzálló tálba, fektessük rá a pulykát, öntsük rá a húslét, és 180 fokon kezdjük sütni.
Időnként locsoljuk meg pezsgővel.
Befejezés előtt egy órával adjuk hozzá a zöld fűszereket és szedjük le a pulykáról a szalonnát,hogy a böre szép pirosra,ropogósra süljön.
Ha kész, szűrjük át a zöldséges szaftot, keverjük el 1 dl pezsgővel, forraljuk fel és liszttel sűrítsük be a szószt.
A pulykát szeleteljük fel, és a forró szósszal öntsük le.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulyka debreceni » Gombás - sajtos pulykamell » Gombás pulykamell » Zöldséges Pulykarolád
» Székely pulykacomb » Tárkonyos pulykaragu-leves » Pulykaaprólék leves » Edes-savanyu pulykamell
» Töltött pulyka » Tejszínes csirke/pulyka » Pulykacomb sültalmával » Tejszínes pulykahús
» Gesztenyés pulykatekercs » Körtés-pulykás saláta » Tejszínes pulykamell » Sült zöldséges pulyka



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.