Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns csirkecomb. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb
4-5 evőkamál olaj
5-6 gerezd fogkhagyma
1 kávéskanál paradicsompüré
Csípős Piros Arany ízlés szerint
2 evőkanál liszt
5 dl húsleves (kockából)
1 dl tejszín

Elkészítés:
1. A megtisztisztított csirkecombokat sózza be, és nagyobb serpenyőben, a felforrósított olajon, nagy lángon pirítsa meg mindkét oldalát. Tegye félre.
2. A visszamaradt zsiradékba keverje bele az összetúzott fokhagymát és a paradicsompürét. Futtasa meg, de nem szabad megégetni! Hintse meg a liszttel, kissé pirítsa meg, utána tegye bele a Piros Aranyat, a levessel forralja össze, majd szűrje le.
3. A combokat tegye a fokhagymás lébe, lefedve párolja 40 percig, utána a tejszinnel dúsítsa, keveset tegyen félre, és tálaláskor öntse a húsra. Zsemlegombócot kínáljon hozzá.

Tanácsok:
Díszítheti tálaláskor paradicsommal, salátával, paprikával.....ki ki izlése szerint bármilyen zöldségfélével.
Egészséges, finom, mitatós.

Jó étvágyat hozzá!!

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 785 kcal

A receptet beküldte: GILL


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns rizsgombóc » Pikáns sült bab » Pikáns babos köret » Pikáns tojásos sajtkrém
» Pikáns párizsi saláta » Pikáns csirkemáj pástétom » Pikáns pástétom » Pikáns csirkemáj
» Pikáns burgonyapüré » Pikans izü sajtos langos » Erdőszéli pikáns tarja » Pikáns sajtos lángos
» Pikáns húsgombóc leves » Pikáns pórés lepény » Pikáns dinnyekockák » Pikáns husi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.