Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns halgombócleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1/2 db ponty
100 g vöröshagyma
100 g sárgarépa
50 g zeller
50 g vaj
1 dl fehérbor
1 dl tejfel
30 g liszt
1 db tojás
1/2 csomag petrezselyemzöld

őrölt bors
babérlevél
1 db zsemle
citrom.

Elkészítés:
Nos, a halkárkászból vöröshagymával, sóval egy tartalmas halfondot készítünk, amit átpasszírozunk. A halfilét 2-3 mm sűrűn a borig bevágva bevagdaljuk - irdaljuk -. Majd a halhúst lefejtjük a bőrről és ledaráljuk. A beáztatott zsemlét jól kinyomjuk, darált halhússal, tojással és a fűszerekkel összedolgozzuk, úgynevezett halfást készítünk. Kis gombócokat formázunk, és hűtőszekrényben tartjuk, míg el nem készül a leves. Vajban a metéltre vágott sárgarépát, zellert üvegesre hevítjük, majd finomra vágott petrezselyem zölddel, liszttel megszórva áthevítjük. Hal alaplével, fehérborral felengedjük. Tejfellel dúsítjuk, citromlével pikánssá varázsoljuk, majd a halgombócokat befőzzük. Ugye milyen egyszerű és nagyszerű, különleges íz. És még szálka sincs benne, így nyugodtan lehet fogyasztani.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns csirkemáj » Pikáns narancsital » Pikáns csirkefalatkák » Pikánsan pácolt csirkecomb
» Pikáns csirkecomb. » Pikáns pástétom » Pikáns melegszendvicskrém » Pikáns burgonyafőzelék
» Pikáns csirkeszárnyak » Borjúsült pikáns mártással » Pikáns saláta » Pikáns sajtostáska
» Pikáns egytálétel » Pikáns karaj » Pikáns borjúsült » Párizsis pikánssaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.