Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns húsgombóc recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg sertés darált hús
5 dkg marha darált hús
5 dkg füstölt kolbász
5 dkg császárszalonna,
30 dkg burgonya

1 db tojás
késhegynyi őrölt bors

Elkészítés:
A kolbászt, a szalonnát finom tárcsán ledaráljuk, összekeverjük a kétféle darált hússal A megtisztított burgonyát lereszeljük, levét kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. A húst kevés sóval, borssal fűszerezzük, tojást adva hozzá jól összedolgozzuk. Ha nagyon lágy, kevés lisztet adunk hozzá. Nedves kézzel apró gombócokat formázunk, beletesszük a fövő levesbe, puhára főzzük. A levest utána ízesítjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsgombóc kicsit másképpen » Magyaros gombás húsgombóc » Pikáns sült sonka » Aszalt szilvás húsgombócok
» Kelleves húsgombóccal » Pikáns burgonyapüré » Görög húsgombócok » Pikáns párizsi saláta
» Pikáns nyúlcomb » Erdélyi húsgombócleves » Pikáns csirkemáj » Pikáns, szeletben sült hús
» Pikáns burgonyafőzelék » Hagymaleves pikánsan » Pikáns sült bab » Erdélyi húsgombóc leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.