Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns leves pulykamellből recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25-30 dkg pulykamell, 1-2 evőkanál olaj, 75 dkg krumpli, 2-3 szál sárgarépa, 40 dkg zöldbab konzerv (zöldhüvelyű), 1,5 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1-2 evőkanál liszt (lehetőleg rétesliszt), só, durvára őrölt bors, kis reszelt fokhagyma, reszelt citromhéj, szárított tárkony

Elkészítés:
A húst apró kockákra felvágom, a krumplit, répát meghámozom, és szintén felkockázom. Az olajon a húst fehéredésig sütöm. Ezután megszórom a sóval, borssal, fokhagymával, majd felöntöm kb. 2 l vízzel. A tárkonyból is teszek hozzá egy keveset. Addig főzöm, amíg a hús nagyjából megpuhul. Ekkor hozzáadom a krumplit és a sárgarépát. Ha azok is megpuhultak, hozzákeverem a zöldbabot. A tejfölt, tejszínt és lisztet kikeverem alaposan. A meleg levesből egy keveset hozzáadok, alaposan eldolgozom, majd ezzel behabarom a levest. Egyet forralok még rajta, majd elzárom. Ekkor hozzáadom a reszelt citromhéjat és az összemorzsolt tárkony másik felét is. Kellemesen pikáns ízű levest fogunk így kapni.


A receptet beküldte: moncsicsi83

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csicseriborsóleves » Erdélyi tárkonyleves » Patiszon leves » Pikáns csirkemáj pástétom
» Savanyú leves velővel » Zöldborsó leves » Joghurtos eper krémleves » Alföldi pacalleves
» Parasztos leves » Bolgár raguleves » Gyümölcs leves 1 » Palócleves másként
» Krémes sárgadinnyeleves » Diétás leves » Zellerleves » Hideg tokaji borkrémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.