Tutireceptek.hu fejléc

Pikáns tavaszi burgonyasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
5 db nagyobb burgonya, 4 szál újhagyma, só, őrölt fekete bors, 2-3 evőkanál almaecet, 1-2 kiskanál cukor.

Elkészítés:
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük enyhén só, ecetes vízben. Még melegen lehúzzuk a héját, és amikor kihűlt, karikára vágjuk. Ha túl nagyok, akkor félkarikára. Közben elkészítjük a salátaöntetet: 2-3 dl vizet elkeverünk a cukorral, az almaecettel, a sóval és az őrölt borssal. Az újhagymát megtisztítjuk és a zöldjével együtt karikára vágjuk és a burgonyával együtt az öntethez keverjük, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös pikáns csirkecomb » Pikáns gyömbéres csirke » Tonhalas burgonyasaláta » Pikáns borjúsült
» Tavaszi fűszervaj » Finom burgonyasaláta » Zoldseges tavaszi tekercs » Pikáns sonkasaláta
» Túrós-tormás tavaszi sonka » Tavaszi saláta » Tavaszi frissítő (epres) » Tavaszi tojássaláta
» Pikáns raguleves » Friss tavaszi fűszerhab » Pikáns burgonyapüré » Tavaszi zöldségsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.