| Pillekönnyű burgonyás lángos receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 45 dkg finomliszt 3 evőkanál tejföl 1 dl hideg tej 2 csapott kávéskanál só 2 dkg élesztő 1 mokkáskanál cukor 1 tojás 2 evőkanál étolaj 2 evőkanál burgonyapüré pehely (vagy 2 db főtt, áttört burgonya) olaj a kisütéshez Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, a tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd hozzáadva a többi anyagot, - géppel jól kidolgozzuk és hideg helyen 2 óra hosszat pihentetjük. Lisztes vagy olajos kézzel mindig csak annyit vegyünk ki, amennyit elfogyasztunk, a többit fóliával letakarva hűtőben tároljuk, - 2 hétig is eláll. A felhasználandó anyagból cipókat formálunk, melyekből lisztes deszkán kerek lapokat nyújtunk. Pár perc pihentetés után bő, forró olajban világos barnára sütjük és ízlés szerint tejföllel, sajttal, fokhagymával fogyasztjuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |