Tutireceptek.hu fejléc

Pincepörkölt vörösborral recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg marhalábszár
2 ek.olaj
1 liter vörösbor(valami száraz)
2 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só,fűszerpaprikabors,kakukkfű,bazsalikom
paprika,paradicsom

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,rádobjuk az összenyomott fokhagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, s az összevagdalt paradicsomból és paprikából egy lecsós alapot csinálunk. Rátesszük a felkockázott húst, fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk a fűszerekkel és felöntjük a vörösborral. Takarék lángon megpároljuk, ha megpuhult, rövid lére főzzük. Kínálhatjuk főtt hasábburgonyával, de nagyszerű hozzá szerintem a friss fehér kenyér is.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pincepörkölt bográcsban » Avasi pincepörkölt » Borleves vörösborral » Avasi pincepörkölt borral
» Csopaki pincepörkölt » Tavaszi csirkebrassói » Cordon bleu csirkemell » Édes-savanykás hús
» Aszalt szilvás húsgombócok » Rántott karaj tepsiben » Káposzta torta » Kocsonya erdélyi módra
» Krémsajtos csirkemell » Mustáros pulykacomb » Csirke kelkáposztában » Domada


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.