Tutireceptek.hu fejléc

Pirított csirkemelles-sajtos karfiol recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 dupla csirkemell filé
1 kisebb karfiol
1 csokor petrezselyem
1 paradicsom
2-3 kockasajt
1 doboz (5 dl) tejföl

tej (kb. 2 dl)
víz
olívaolaj
5-6 gerezd fokhagyma
fokhagymás pecsenye fűszer
margarin
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A csirkehúst megmossuk, felkockázzuk, sóval és fokhagymás pecsenye fűszerrel megszórjuk, majd kevés olívaolajon egy teflonban pirosra és ropogósra pirítjuk. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsáira tesszük. Egy fazékban tejes-sós vizet forralunk, és ebben néhány percig fedő nélkül főzzük a karfiolt. Nem kell, hogy puha legyen, csak épp egy picit megpuhítjuk. Egy kerámia tálat kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és szépen rápakoljuk a leszűrt karfiolrózsákat és a húskockákat, majd rátesszük a hasábokra vágott paradicsomszeleteket és a felkockázott kockasajtot, és megszórjuk az egészet még egy kis fokhagymás pecsenye fűszerrel. A tejfölbe belekeverjük az 5-6 gerezd áttört fokhagymát és picit megsózzuk, majd a karfiolokra kanalazzuk. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon 35 perc alatt készre sütjük, majd petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos hamis vesevelő » Karfiolpuffancs I. » Rakott karfiol egyszerűen » Karfiol burgonyával
» Töltött karfiol » Szalonnás karfiol » Karfiolpuffancs » Sonkás juhtúrós karfiol
» Karfiolos húsos tarhonya » Húsos rántott karfiol » Sajtos karfiol mikróban » Húsos rakott karfiol
» Karfiolpüré-leves » Pirított puliszka-galuskák » Pirított mogyorótorta » Karfiol sonkahabbal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.