| Piros-fehér-zöld rizottó receptEgytálételek Hozzávalók: 15 dkg rizottó rizs 1/2 l húsleves 30 dkg csirkemellfilé 2 marék zöldborsó 8-10 dkg húsos szalonna 1 nagyobb répa 1 fej hagyma kevés csípős paprika (olajban eltett) só, bors pici olaj Elkészítés: A húst felkockáztam, a hagymát apróra vágtam, a répát hosszában négyfelé vágtam, majd egészen vékonyra gyalultam. Pici olajon a húst megpároltam-megpirítottam, kitettem tányérra. A felcsíkozott szalonnát lassú tűzön kiolvasztottam. Beletettem a hagymát, üvegesre pirítottam, hozzátettem a répát, majd 3-4 perc múlva a zöldborsót is, nagyjából 10 perc alatt roppanósra főztem, sóval és borssal fűszereztem. Beleöntöttem a rizst, a csípős paprikát, és merőkanálnyi adagonként öntöttem hozzá a húslevest. Amikor az utolsó adag leves is belekerült, vele együtt a húst is hozzátettem, és készre főztem az egészet. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |