Tutireceptek.hu fejléc

Piros-fehér-zöld rizottó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
15 dkg rizottó rizs
1/2 l húsleves
30 dkg csirkemellfilé
2 marék zöldborsó
8-10 dkg húsos szalonna
1 nagyobb répa
1 fej hagyma
kevés csípős paprika (olajban eltett)
só, bors
pici olaj

Elkészítés:
A húst felkockáztam, a hagymát apróra vágtam, a répát hosszában négyfelé vágtam, majd egészen vékonyra gyalultam.
Pici olajon a húst megpároltam-megpirítottam, kitettem tányérra. A felcsíkozott szalonnát lassú tűzön kiolvasztottam. Beletettem a hagymát, üvegesre pirítottam, hozzátettem a répát, majd 3-4 perc múlva a zöldborsót is, nagyjából 10 perc alatt roppanósra főztem, sóval és borssal fűszereztem. Beleöntöttem a rizst, a csípős paprikát, és merőkanálnyi adagonként öntöttem hozzá a húslevest. Amikor az utolsó adag leves is belekerült, vele együtt a húst is hozzátettem, és készre főztem az egészet.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pozsonyi rizottó » Édes finom rizottó » Csirkés-zöldséges rizotto » Halas rizottó 2
» Sonkás rizottó » Sajtos csirkemáj-rizottó » Csirkemáj rizottó » Banános-szárnyas rizottó
» Csiga rizottó » Tökrizotto parmezannal » Tarhonyás rizottó » Májas rizottó
» Sajtos rizottó » Hajdinarizottó » Lencsés rizottó » Sáfrányos rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.