Tutireceptek.hu fejléc

Piskótával töltött piskóta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
18 db egész tojás
18 evőkanál kristálycukor
18 evőkanál liszt
3 cs. sütőpor,
2 evőkanál kakaó
5 dkg vaj
Krém I.: barackleklvár
Krém II.: 5 dl tejszín,
2 evőkanál porcukor
3 dl tej
2 cs. vaníliás pudignpor
cukor, a puding javaslata szerint

Elkészítés:
6 tojásból a szokott módon sárga piskótát sütünk. Ha kisült, konyharuhával feltekerjük és félretesszük. A 12 db tojásból, a kakaóval és a vajjal szintén a szokott módon 2 db kakaós piskótát sütünk, de ezeket nem tekerjük fel.
3 dl tejből a 2 cs. pudingporral pudingot főzünk és kihűtjük.
Az 5 dl tejszínt 2 evőkanál porcukorral felverjük és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
Ha kihűlt a puding, és jó hideg a tejszínhab, összekeverjük őket.
A sárga piskótát megkenjük baracklekvárral és annyi szeletre vágjuk, hogy beterítsen egy tepsit (pl. 5x6 db).
Az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, rátesszük sorba a sárga piskótaszeletket, ezeket beborítjuk a krém másik felével, rátesszük a másik barna lapot és kihűtjük.

Tanácsok:
Porcukorral megszórva, kockákra vágva szeleteljük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojással töltött káposzta » Kakaós-cseresznyés piskóta » Babapiskótatorta » Gombával töltött cékla
» Spenótkrémes töltött tojás » Sajtos töltött zeller » Anyukám piskótája » Töltött olajbogyók
» Hússal töltött tészta » Sütőtökös töltött krumpli » Túróval töltött narancs » Babapiskótás őzgerinc
» Madra töltött káposztája » Töltött ostya 1. » Cukkini töltött » Töltött szőlőlevélkék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.