Tutireceptek.hu fejléc

Pisztáciás kacsamájhab gyümölcsmártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg kacsamáj,
2 dl tejszín,
3 evőkanál tisztított pisztácia,
1/2 dl tej,
3 evőkanál sherry (vagy konyak),
2 evőkanál zselatinpor,
1 evőkanál dijoni mustár,
1 diónyi vöröshagyma,
1 csapott mokkáskanál pástétomfűszer,
1 gerezd fokhagyma;

a mártáshoz
2 evőkanál áfonyalekvár,
1-1 dl fagyasztott erdei gyümölcs (szamóca, áfonya, fekete szeder),
ízlés szerint kevés mustár,
csipetnyi só

Elkészítés:
A kacsamájat mikrosütőben kb. 7-8 percig legmagasabb fokozaton hevítem. (Vagy serpenyőben mindkét oldalán megsütöm.) Ezután megfelezem. Az egyik felét turmixgép poharába teszem, hozzáadom a mustárt, a felaprított hagymát-fokhagymát és az összes fűszert, valamint fél dl tejszínt. Pépesre keverem. A megmaradt tejszínt kemény habbá verem. A máj másik felét kis kockákra vágom.

Elkészítése: mély tálban a májpépet a tejszínhabbal és a sherryvel lazán összekeverem, hozzáadom a tisztított pisztáciát és a megmaradt máj kockákra vágott darabjait. Végül a tejben megáztatott és felmelegített zselatinnal óvatosan összeforgatom. Folpack fóliával bélelt, tetszés szerinti formába simítom, és legalább fél napig dermesztem. A mártáshoz valókat a turmixban pépesre keverem, és a felszeletelt kacsamájhabhoz tálalom.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pisztáciás citromhab » Citromos-pisztáciás linzer » Pisztáciás körteszelet » Pisztáciás golyók
» Tepsis tarja b-anya módra » Borsos csirkecomb » Marhahús kapormártással » Cordon bleu csirkemell
» Párolt-sült oldalas » Sárgarépás vagdalt » Gombás-hagymás-húsmuffin » Perui csirke
» Húsvéti rakott csirkemell » Körömpörkölt egyszerűen » Svéd húsgolyó » Libamáj római tálban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.