Tutireceptek.hu fejléc

Pisztáciás tejberizs rózsaborssal ízesítve recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
2 rúd fahéj
4 szegfűszeg
1 teáskanál összetört rózsabors
3 egész kardamom (kibontva, összetörve)
1 rúd vanília
kb. 10 dkg cukor - vagy ízlés szerint
20 dkg rizs
1 evőkanál natúr pisztácia (összetörve vagy durvára vágva)
1 evőkanál natúr pisztácia (összetörve vagy durvára vágva)
1 liter 1,5% tej

Elkészítés:
1. A tejet felforraljuk, beletesszük a fűszereket és a cukrot (tetszés szerint), hozzáadjuk a rizst, 1 percig kevergetjük, majd a tüzet legalacsonyabb fokozatra állítjuk, és szép lassan, néha megkeverve puhára főzzük.

2. Még melegen kiszedjük belőle az egész fahéjat, a szegfűszeget, a vaníliarudat, és a tejberizst poharakba töltjük.

3. A tetejét megszórjuk durvára vágott vagy összetört pisztáciával, és néhány szem rózsaborssal.

4. Tálalhatjuk melegen is, vagy hűtőszekrényben lehűtve.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejberizs szelet » Rizsfelfújt ízesítve » Pisztáciás citromhab » Nutellás tejberizs
» Mazsolás tejberizs » Málnás tejberizstorta » Epres tejberizs » Mandulás tejberizs
» Diétás tejberizs » Tejberizses almás rakottas » Habkönnyű tejberizs » Pudingos tejberizs
» Vaníliás tejberizs » Citromos tejberízs » Tejberizs-süni » Pisztáciás körteszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.