Tutireceptek.hu fejléc

Pisztráng mandulával sütve recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
10 db egész pisztráng,
5 dl tej,
3 dkg só,
12 dkg liszt,
15 dkg mandula,
10 adag vajas burgonya.

Elkészítés:
A pisztrángot óvatosan kibontjuk,pikkelyeit eltávolítjuk, majd gondosan szárazra töröljük kívül, belül. Az előkészített pisztrángokat ezután tejbe áztatjuk, amelyben többször megforgatjuk, hogy mindenütt érvényesüljön a tej ízjavító és puhító hatása. Közben előkészítjük a mandulát. Vizet forralunk, amelybe beleöntjük a mandulát. Néhány percig forraljuk, majd leszűrjük. Ezután a héját könnyedén lehúzzuk. A mandulát ezután leszárítjuk, metéltre összevágjuk. A pisztrángot kiemeljük a tajből és gondosan leszárítjuk. Ezután besózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Serpenyőben egy kevés vajat melegítünk, amelyben lassan készre sütjük a pisztrángokat. A sütés vége felé hozzáadjuk az előkészített mandulát, és együtt fejezzük be az étel készítését. A készre sütött pisztrángokat lapátkanál segítségével előmelegített halas-tálra tálaljuk. A tetejére öntjük a vajas mandulát. Külön vajas burgonyát adunk hozzá.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrós tészta sütve » Csirkecomb borban sütve » Töltött gombafejek sütve » Töltött tojás sütve
» Sárgarépa csőben sütve » Rakott csirke sütve » Hurka sütve » Szilvalekvár sütőben sütve
» Diétás pisztráng » Báránygerinc sütve » Karfiol sütve » Libamáj sütve
» Disznóoldalas sörben sütve » Nyúl zöldségágyban sütve » Mangókoktél, mandulával » Póréhagyma csőben sütve


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.