Tutireceptek.hu fejléc

Pita másképpen recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
1 zacskó élesztő,
1 csésze meleg víz,
3 csésze liszt,
2 evőkanál olívaolaj,


Elkészítés:
Az élesztőt a meleg vízzel és 1 csésze liszttel keverjük el, és hagyjuk 15 percet állni. Ezután adjuk hozzá az 2 kanál olívaolajat, a sót és még két csésze lisztet, jól keverjük össze az egészet. Majd következik a dagasztás.

Az elején nagyon nyúlós lesz, és idegesítően ragaszkodni fog a kezünkhöz, de addig kell dagasztani, amíg el nem válik majd könnyedén a táltól. Közben még adhatunk hozzá egy nagyon kevés lisztet, ha másképp nem tudunk megbirkózni a ragacsosságával. Ezután az edény falát, amelyben dagasztottuk, vékonyan olajozzuk be, majd fedjük le a tésztát egy kendővel, és hagyjuk állni, míg duplájára nem kel. Ez az idő körülbelül két óra lesz.

A tésztát vágjuk nyolc felé, formázzunk belőle gömböcskéket, és takarjuk le, hogy újabb harminc percig kelni tudjon. Majd egy lisztezett deszkán mindegyik gömböt 5—6 mm kerek formára nyújtunk ki. Ezután forró serpenyőben gyorsan megsütjük őket.

Tanácsok:
A kész piták fagyasztva akár egy hónapig is felhasználhatóak.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákosguba másképpen » Rétes másképpen » Káposztás lángos másképpen » Sült lazac másképpen
» Krumplisaláta másképpen » Almás sütemény másképpen » Fasírt másképpen » Kókuszgolyó másképpen
» Bailles másképpen » Alma torta maskeppen » Sütőtökkenyér(másképpen) » Pulykahús másképpen
» Kakaós csiga másképpen » Cukkini-krokett másképpen » Szerb gyuvecs máskeppen » Rakott krumpli másképpen


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.