Tutireceptek.hu fejléc

Pityókás ponty recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg filézett pontyszelet,
1 kg hagyma (a pácoláshoz),
40 dkg gomba, 2 dl tej,
2 dl vörösbor, 5 dkg liszt,
10 dkg reszelt sajt,
1 csokor petrezselyem,
őrölt bors,
só,
a sütéshez olaj.

Elkészítés:
A felszeletelt besózott pontyot beborítom a felszeletelt hagymával és legalább négy-hat órát rajta hagyom.
Ezután a hagymát leszedem, a halat lisztbe mártom és forró olajban kisütöm.
Sorban egymás mellé, tűzálló tálba rakom.
A maradék zsiradékon a tisztított, apróra vágott petrezselymes gombát megpirítom és a zsiradéktól lecsepegtetve, a lerakott halszeletekre terítem, megsózom, megborsozom, majd a vörös borral meglocsolom.
A maradék zsiradékot kevés liszttel megszórom, nagyon kicsit megpirítom és a tejjel felfőzöm, végül a halszeletekre öntöm.
Reszelt sajttal dúsan meghintem és csupán addig sütöm amíg a mártás egyet rottyan, a sajt pedig kellően megolvad.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pityókás szilvás gombóc » Tejfölös-gombás ponty » Pontyleves lebbenccsel » Ponty szalonnásan
» Korhely halászlé pontyból » Dorozsmai molnárponty » Ponty Orly módra » Magyaros pontykocsonya
» Ponty zöldséggel » Rácponty » Pontyhalászlé egyszerűen » Kakukkfüves ponty
» Pontyderék lengyelesen » Ponty oroszosan » Tejfölös pontyszeletek » Pontyhalászlé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.