Tutireceptek.hu fejléc

Pizza/lepény/langalló/calzone tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg sima liszt (BL 55)
1 db tojás
5 dl langyos víz
1 dl olaj

az 5dkg-os élesztő 1/3 része

Pizza fűszerkeverék, esetleg oregano, bazsalikom, őrölt kömény.

Elkészítés:
A tálba először a tojást, sót, élesztőt alaposan összekeverjük. Erre tesszük a lisztet, olajat, vizet. Kidolgozzuk - de csak annyira, hogy a tészta ruganyos legyen. Kb. 10-15 percet hagyjuk kelni. Gombócokat formázunk belőle, majd egy kis ideig ismét hagyjuk 10-15 percig kelni. A sütőformát kiolajozzuk a tésztát - akár kézzel - belenyomkodjuk, akármilyen feltétet tehetünk rá. A pizzához hasonlóan - előmelegített sütőben - sütjük.

Tanácsok:
Ha azt szeretnénk, hogy a tészta fűszeres legyen, akkor a tojásos keverékbe szórjuk bele a fűszer(eke)t, így biztosan egyenletesen el tudjuk oszlatni a tésztába.
Ha calzonét készítünk, akkor a tésztát vékonyabbra nyújtsuk, kenjük meg szósszal, de csak az egyik felére rakjuk a feltétet és a sajtot, majd hajtsuk félbe, széleit hajtogattuk fel, tetejék pár helyen szúrkodjuk ki.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: belnea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párizsis tészta » Kenyér alaptészta » Fűszeres tésztás csirke » Tésztafánk
» Olasz tésztasaláta » Diós sült tészta » Sörtészta » Cukkinis leveles tészta
» Nagymama tésztája » Olasz tésztasali » Gombástészta » Csőtészta római módra
» Kefíres tészta » Pizza tészta » Burgonyás pizza tészta » Rakott tészta Judit módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.