| Pizzás csiga gyorsan, egyszerűen receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1,5 dl tej, 2 tojás, 10 dkg vaj, 1/2 kk só, 1 nagy tubus pizzakrém, reszelt sajt. Elkészítés: Az élesztőt langyos tejbe aprítjuk, beleteszünk 1 kanál lisztet, 1 kis cukrot, és fél óráig langyos helyen futtatjuk. A lisztet átszitáljuk, belemorzsoljuk a vajat, beletesszük a tojást, a felfuttatott élesztőt és a sót. Könnyű tésztát dagasztunk belőle, kétszeresére hagyjuk kelni. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, feltekerjük, és ujjnyi karikákat vágunk belőle. Olajjal kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük, a csigák oldalát megkenjük egy kis olajjal, tetejére reszelt sajtot szórunk. A tepsiben még állni hagyjuk 10 percig, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Alsó-felső sütéssel 200 fokon pirosra sütjük (kb. 20 perc). Tanácsok: A krémet nem szabad sajnálni, nyugodtan rámehet az egész tubus. Én még szoktam szórni rá oregánót és bazsalikomot is. A tészta állaga mutatja, ha kell még bele liszt vagy tej. Ebből a mennyiségből nekem 20 csiga szokott elkészülni. Jó étvágyat! A receptet beküldte: csandi1973 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |