Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Polenta fontinával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
25 dkg kukoricadara,
7.5 dl víz,
15 dkg fontina (olasz ,félkemény sajt),
10 dkg vaj,
só.

Elkészítés:
Forrald fel a vizet a sóval és egy csipetnyi kukoricadarával.
Öntsd a forró vízbe lassan, folyamatosan kevergetve a kukoricadarát.
Kevergesd erősen, csökkentsd a hőt és főzd 45 percig a polentát állandóan kevergetve.
Amikor az edény alján keletkezett réteg leválik, keverd hozzá az apróra vágott sajtot és a vaj felét.
Borítsd tányérra és simítsa le nedves késsel.
Pirítsd barnára a maradék vajat és öntsd a polentára.

Tanácsok:
Vörösbor illik hozzá.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges polenta » Polenta mazsolával » Polenta gorgonzolával » Mozzarellás polenta
» Rakott kel gombás rizzsel » Tojásmártás kolbásszal » Bolognai tésztarakottas » Káposztával töltött sonka
» Rántott gomba töltve » Csőben sült újkrumpli » Könnyű rakott burgonya » Muszaka
» Sonkás-sajtos kelbimbó » Burgonyapüré csőbensülve » Rakott mexikói tészta » Zöldség rakottas



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.