Tutireceptek.hu fejléc

Póréhagyma kapros-paprikás mártásban recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg póréhagyma fehér része,
1 csokor friss kapor,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál ecet,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál paprikakrém,
só (ízlés szerint).

Elkészítés:
A megtisztított, és tíz centis darabokra vágott póréhagymát annyi forrásban lévõ, enyhén sós vízbe rakjuk, amennyi éppen csak ellepi, majd az újraforrástól számított öt percig fõzzük. Ezután leszûrjük és hagyjuk kihûlni. A mártáshoz az olajat összekeverjük az ecettel, a törött borssal, a paprikakrémmel, sóval és a nagyon finomra aprított zöld kaporral. A tálon szépen elrendezett póréhagymára rálocsoljuk a mártást és lefedve lehûtjük. Lehet úgy is tálalni, hogy a hagymát három centis karikákra vágjuk és egy salátástálban a mártással jól összekeverjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mártásban sült csirke » Paradicsomos póréhagyma » Póréhagymás-gombás ragu » Póréhagymás csirkemell
» Sült hal gombás mártásban » Csirke tárkonyos mártásban » Póréhagymás virslisaláta » Póréhagymás gnocchi
» Csirke sajtmártásban » Póréhagymás rakott tészta » Karaj mustármártásban » Póréhagymás zöldségleves
» Póréhagyma levesem » Zabpelyhes póréhagymaleves » Póréhagymaleves » Francia póréhagymaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.