Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Póréhagyma kapros-paprikás mártásban recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg póréhagyma fehér része,
1 csokor friss kapor,
3 evõkanál olaj,
1 evõkanál ecet,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál paprikakrém,
só (ízlés szerint).

Elkészítés:
A megtisztított, és tíz centis darabokra vágott póréhagymát annyi forrásban lévõ, enyhén sós vízbe rakjuk, amennyi éppen csak ellepi, majd az újraforrástól számított öt percig fõzzük. Ezután leszûrjük és hagyjuk kihûlni. A mártáshoz az olajat összekeverjük az ecettel, a törött borssal, a paprikakrémmel, sóval és a nagyon finomra aprított zöld kaporral. A tálon szépen elrendezett póréhagymára rálocsoljuk a mártást és lefedve lehûtjük. Lehet úgy is tálalni, hogy a hagymát három centis karikákra vágjuk és egy salátástálban a mártással jól összekeverjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj joghurtmártásban » Jérce zöldbors-mártásban » Fehérboros póréhagymaleves » Rák tojásmártásban
» Csirkemell tejmártásban » Hal pikáns mártásban » Csirkecomb citrommártásban » Csirkemell sajtmártásban
» Francia póréhagymaleves » Karaj mustármártásban » Karfiol fehér mártásban » Póréhagymaleves
» Póréhagyma csőben sütve » Sült hal gombás mártásban » Póréhagyma mártás » Póréhagymás krumplileves



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.