Tutireceptek.hu fejléc

Pöttyöske II. recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg háztartási keksz, durvára törve v. darálva
2 dl rum
40 dkg cukor
3 dl tej
6 dkg kakaópor
2 evőkanál liszt
2 Ráma

Elkészítés:
A durvára darált v. tört kekszet a rummal meglocsoljuk.
Cukrot, tejet, kakaóport a liszttel 5 perc alatt csomómentesre főzzük, ha kisség meghűlt belekeverjük a rámákat.
Ezután hozzákeverjük a rumos kekszet.
2 folpackkal kibélelt őzgerincformába töltjük a masszát és félnapig a hűtőbe tesszük.

Tanácsok:
A süti akkor mutatós, ha nagyobb kekszdarabok is vannak benne.
Kevés durvára őrült diót is tehetünk bele.
Akinek a családja ki tudja várni, az őzgerincből történt kiborítás után csokimázzal is bevonhatja. (én enélkül csinálom)


A receptet beküldte: Marzipan


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pöttyöske » Betty pöttyöskéje » Tejfölös- sajtos rudak. » Mimóza torta
» Fahéjas teasütemény » Bundás alma(Kata-féle) » Túrós szilvás muffin » Sanyika csokis szelete
» Diétás rizskók » Habos gyümölcspiskóta » Habos túrós piskóta » Luca macskája
» Dobostorta » Kókuszos hókifli » Csokis eperkrémtorta » Szedres túrótorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.