Tutireceptek.hu fejléc

Princess torta - Hercegnő torta Svédországból / Fröken recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 db tojás, 1,5 dl cukor, 3/4 dl liszt, 3/4 dl krumpliliszt vagy gustin étkezesi keményítő, 1 tk sütőpor

Tejszínkrémhez: 3 dl tejszín, 2 tojás sárgája, 1 ek cukor, 1 ek liszt. Ezt felfőzni.
2 tk zselatinport,kicsi meleg víz 2 dl tejszínt és 2 tk vaníliáscukor

Elkészítés:
A tortalapot a fent említett hozzávalókból
Zsírozott, lisztezett formában 175 C-on kb. 30 percig sütjük.
A tejszínkrémet is felfőzzük a tejszínből,tojássárgából,lisztből és a cukorból!Ha kész a zselatinport kis vízzel kikeverjük,a 2 dl tejszínt a vaniliás cukrot kemény habbá verjük és az egészet összekeverjük.


A tortalapot kettévágjuk, és ezzel a krémmel töltjük meg, a tetejét is bevonjuk vele.

A díszítéshez: 300 g mandula massza+ zöld ételfesték + porcukor.(Vagy zöld marcipántömbel is dolgozhatunk!) Alaposan összegyúrni, 2 papír között kinyújtani, és a tortára teríteni. Ha lelóg, akkor a tortát csinosan körbevágni, és ízlés és alkalom szerint marcipánokkal és egyéb tortadíszekkel tovább csinosítjuk!

Tanácsok:
Isteni finom torta.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: Nyuszogó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Keksztorta » Áfonyalekváros tortacsoda » Diós krémtorta » Sacher torta másképp
» Datolyatorta 3 » Pitetorta » Tatin torta » Gyümölcsös kefírtorta
» Spanyol túrótorta » Diétás citromos máktorta » 3 pudingos torta » Túrótorta sütés nélkük
» Csokoládés fatörzs torta » Sütés nélküli citromtorta » Pászka torta » Csokis meggyes torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.