| Puha mézes süti receptSütemények, édességek Hozzávalók: * 25 dkg méz * 10 dkg margarin * 15 dkg cukor * 1 egész tojás * 1 tojás sárgája (a fehérje jó lesz díszítéshez) * 1 teáskanál őrölt fahéj * fél teáskanál őrölt gyömbér * fél teáskanál szegfűszeg * 1 teáskanál reszelt citromhéj * 1 teáskanál szódabikarbóna * egy csipet só * 1/2 kg liszt ** A mázhoz: 1 tojás fehérje, * 25 dkg porcukor (azért ilyen sok, mert nagyon keménynek kell lenni, különben nem köt meg.) Elkészítés: Megmelegíted a mézet, (lábosban vagy mikróban) elolvasztod benne a margarint, majd az összes többi hozzávalóval együtt jó alaposan összegyúrod. Hűtőben pihentesd egy éjszakán. Másnap kinyújtod, és tetszőleges formával kiszaggatod. A kinyújtott tészta ne legyen vékony, mert az gyorsan sül, és megkeményedik. Én kb. kisujjnyi vastagra szoktam hagyni. A tésztát megkenheted egy tojás sárgája és egy evőkanál tej keverékével, attól szép fényes lesz a teteje. (szerintem a natúr szebb, én nem kenem meg) Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, (ne túl közel, mert szépen megnőnek) süsd szép pirosra. Ne várd meg, míg barnul a sütőben, mert akkor megkeményedik! Ha a forma széle már sötétedik, akkor kész! Kb. 8-10 perc, előmelegített sütőben, persze a sülési idő a tészta nagyságától- és a sütőtől is függ. Ha kihűlt, a tojás fehérjéből- és a porcukorból kevert jó sűrű, csomómentes mázzal díszítsd! Kilyukasztott nejlonzacskóval szoktam, szerintem így egyszerűbb. A mázba nyomhatsz mandulát, diót vagy színes cukrokat is. A receptet beküldte: Hoev Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |