Tutireceptek.hu fejléc

Puha mézeskalács recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 egész tojás
65 dkg liszt
4 evőkanál olvasztott méz
1 kiskanál szódabikarbóna
4 kiskanál őrölt fahéj
25 dkg porcukor
5 dkg margarin
Máz:
1 tojásfehérje kikeverve
13 dkg porcukorral

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozom, diónyi gombócokat formázok belőle, a tepsiben picit meglapítom a gombócokat. (A tepsibe zsírpapírt teszek) Tetejét tojással megkenem.

Tanácsok:
Mézeskalács fűszerkeveréket is lehet használni a fahéj helyett. A porcukros máz helyett mindegyik tetejére egy-egy fél diót lehet rakni.
Sütés után fémdobozba rakom, zsírpapírral rétegezem, almagerezdet teszek közé.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: anita72


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Betty mézeskalácsa » Pöti mézeskalácsa » Osztrák mézeskalácstorta » Mézeskalács - a' la Hugi
» Azonnal ehető mézeskalács » Mézeskalács likőr » Mézeskalács, cukormázzal » Hagyományos mézeskalács
» Mézeskalács.... » Gyömbéres mézeskalács » Mézeskalács, puha és finom » Mézeskalács házikó kerttel
» Mézeskalácsos tojáslikőr » Mézeskalács (Kata-féle) » Hamis mézeskalács » Puha mézeskalács II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.