Tutireceptek.hu fejléc

Pulykamell tejszínes-mazsolás gombamártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 szelet pulykamell
5 dl tej
10 dkg vaj
15 dkg gomba
2 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 marék mazsola

Elkészítés:
A pulykamell szeleteket rostjaira merőlegesen bevagdossuk. Besózzuk, majd a tejjel leöntjük. 1 éjszakát hűtőszekrényben állni hagyjuk.

Másnap vajon egy teflon edényben a lecsepegtetett hússzeletek mindkét oldalát megsütjük. Forrón tálra helyezzük és melegen tartjuk.

A visszamaradt vajban néhány perc alatt a felszeletelt gombát megsütünk. 2 dl száraz fehérborral és 1 dl tejszínnel felöntjük, hozzáadjuk a beáztatott mazsolát. Sózzuk, borsozzuk, fedő nélkül a levet felére főzzük.

A tejszínesgombaszószba visszatesszük a hússzeleteket, átforraljuk, majd burgonyapürével tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai pulykamellsaláta » Göngyölt pulykamell 2. » Gazdag pulykamell » Pulykamell paraj paplanban
» Gombás - sajtos pulykamell » Ananászos pulykamellfilé » Csőbensült pulykamell » Mézes-mustáros pulykamell
» Edes-savanyu pulykamell » Zöldborsós pulykamell » Gyoztes pulykamell » Brokkolis pulykamell
» Zöldborsós pulykamell ragu » Almás-citromos pulykamell » Pulykamell baconnal » Gombás pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.